Comeback Kimi

Kimi Räikkönen, de wereldkampioen van 2007 en de beoogde opvolger van Michael Schumacher, maakte dit jaar zijn rentree in de Formule 1, na de sport te hebben verlaten aan het eind van het seizoen 2009. De verwachtingen van zijn rentree waren en zijn nog steeds hooggespannen. Na twee jaar in het WRC te hebben gereden en een aantal optredens in 2011 in de NASCAR Nationwide Series en de NASCAR Camping World Truck Series te hebben verricht.

In de week aanlopend naar de Grand Prix van Singapore in 2011 berichtten enkele nieuwsbronnen dat Räikkönen in terugkeer in de Formule 1 beoogde bij Williams, dit omdat hij gespot was bij de fabriek in Grove, Oxfordshire. Sommige berichten gingen zelfs zo ver dat Kimi in de beginnende onderhandelingsfase zou zijn. Hierover heeft Williams verder geweigerd om commentaar op te geven, tevens gaf toenmalig Williams-coureur Rubens Barrichello al aan dat het om alleen maar geruchten en speculaties ging. Op 29 november 2011 werd er echter bekend gemaakt dat Kimi zijn rentree zou maken per 2012 met een tweejarig contract bij Lotus.

Tot op heden is Kimi’s rentree  succesvoller dan die van bijvoorbeeld mede ‘comeback-kid’ Michael Schumacher (kwam na een periode van drie jaar terug in 2010 bij Mercedes AMG).  Kimi heeft sinds zijn terugkeer al de nodige podia weten te behalen (Bahrain; 2e, Barcelona; 3e, Valencia 2e, Hockenheim; 3e, Hungaroring; 2e en Spa Francorchamps; 3e), daar waar Schumacher pas één keer het podium heeft mogen verwelkomen (3e in Valencia 2012).

Zoals wellicht terecht de vraag rijst bij Schumacher of hij de noodzakelijke skills nog heeft om goed te presteren is het bij Räikkönen eerder de vraag, wanneer wint hij zijn eerste Grand Prix!? Het antwoord van hem is dan ook iedere keer logischerwijs als hij daarover geïnterviewd wordt, “ik doe mijn best, en het is bijzonder irritant om deze vraag voor elke wedstrijd opnieuw te moeten beantwoorden”. Waar hij dan ook absoluut gelijk in heeft. De welbekende no-nonsense mentaliteit van Kimi is dan ook nog overduidelijk aanwezig.

Gezien de huidige stand in het kampioenschap is het tot op heden overduidelijk wie er tot op heden de betere comeback heeft gemaakt. Deze eer gaat naar Kimi, aangezien hij momenteel zonder nog een Grand Prix te winnen met 149 punten 3e staat in het klassement, hij hoeft alleen Alonso (194 punten) en Vettel (165 punten) voor zich te dulden. Schumacher staat op het moment van spreken 12e met 43 punten. Kimi is dit seizoen dan ook zeer constant bezig, aangezien hij de enige is die tot op heden alle wedstrijden nog gefinisht is. Met uitzondering van de Chinese Grand Prix heeft hij ook elke wedstrijd punten weten te scoren.

Wat erg gaaf zou zijn is als Kimi in het restant van het seizoen de criticasters de mond zou kunnen snoeren en zonder een overwinning te behalen alsnog de titel zou  kunnen binnenslepen.

Zoals mijn medecolumnist Tjizzle-Dizzle in zijn laatste artikel al stelde is het te hopen dat Schumacher voor volgend seizoen alsnog een zitje weet te regelen zodat deze vergelijking nog verder uitgebreid zou kunnen worden.

Uiteindelijk is deze wens om deze vergelijking te kunnen uitbreiden een utopie gebleken. Aangezien  Schumacher op 4 oktober 2012 in een persconferentie heeft aangekondigd na het eind van dit seizoen wedermaal te zullen stoppen met racen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s